קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית ה-6
/ קולנוע
קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית ה-6
5 סרטי קולנוע ישראלים חדשים בליווי כתוביות בצרפתית + 3 הסכתים
מ-12 ביולי עד 21 באוגוסט 2022 | בסינמטק תל אביב
פתיחה ביום שלישי ה-12 ביולי בשעה 19:00.
ההקרנות תערכנה לאחריה כל ימי ראשון ורביעי בשעה 19:00.
המכון הצרפתי בישראל, בשיתוף סינמטק ת"א, קרן רבינוביץ', הקרן הישראלית לקולנוע ומהמכללה האקדמית ספיר, ובתמיכת עיריית תל אביב יפו, עורך גם השנה את המחווה המיוחדת שלו לקולנוע הישראלי ולשפה הצרפתית: "קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית". זוהי המהדורה ה-6 של פסטיבל הסרטים המושך את דוברי הצרפתית בישראל אבל גם את הקהל הישראלי. 5 סרטים ישראלים בגרסתם המקורית ובתרגום לצרפתית יוקרנו הקיץ החל מה-12 ביולי 2022 בסינמטק תל אביב. בנוסף, בפעם הראשונה בישראל, הפסטיבל מציע השנה שידור של שלושה הסכתים על החברה הישראלית שנוצרו על-ידי סטודנטים מהמכללה האקדמית ספיר עם כתוביות בצרפתית.
אלפי צופים הגיעו לבתי הקולנוע במהלך שלוש המהדורות הראשונות של "קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית"! בשנת 2020, בזמן משבר הבריאות, התחברו אלפים לאינטרנט כדי ליהנות מהמהדורה הדיגיטלית של הפסטיבל. "קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית" חוזר למהדורה 6 עם תוכנייה של 5 סרטים ישראלים חדשים – בליווי כתוביות בצרפתית, מה-12 ביולי עד ה-21 באוגוסט 2022, הקרנות בכל ימי ראשון ורביעי בשעה 19:00.
לדוברי השפה הצרפתית בישראל מאפשר הפסטיבל המוערך לגלות סרטים ישראלים חדשים בשפתם. לציבור הישראלי היא הזדמנות ייחודית לראות סרטים שכבר יצאו בבתי הקולנוע ולהעמיק, בזכות הכתוביות, את ידיעותיהם בשפה הצרפתית.
הסרטים המוצגים, כל אחד בשפתו הקולנועית הייחודית, חושפים את החברה הישראלית על שלל היבטיה, עושרה ומורכבותה.
בין הסרטים שנבחרו, "אגדת החורבן" היא דרמה היסטורית באנימציה, בבימויו של הבמאי גידי דר, שנכתבה בשיתוף עם שולי רנד, המספרת את סיפור חורבן בית המקדש השני בירושלים. סרט זה מיועד לקהל בוגר. עוד בתוכנייה, הסרט התיעודי "ריימונד אל בידאוויה" בבימויה של יעל אבקסיס המציירת דיוקן של אמה, זמרת מרוקאית מפורסמת. מסע של בת ואם אל מקורות ההשראה של האם, בין מרוקו לישראל. הקשר המשפחתי הוא גם בליבו של הסרט "הנה אנחנו" בבימויו של ניר ברגמן, סרט יפיפה המתאר מערכת יחסים בין אב לבנו האוטיסט.
סרט נוסף שאסור לפספס הוא הסרט "ויהי בוקר" של ערן קולירין לתסריט של סייד קשוע. הסרט זכה במספר פרסים, ביניהם פרס אופיר לסרט הטוב ביותר, ופרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה לשנת 2021. הוא השתתף גם בתחרות מבט מסוים בפסטיבל קאן לשנת 2021. עוד סרט שזכה במספר פרסי אופיר הוא הסרט "תמונת ניצחון" של אבי נשר המספר על התקיפה המצרית על הקיבוץ המבודד ניצנים בשנת 1948. הסיפור שאב את השראתו מאירועים אמיתיים.
במהדורה ה-6 של הפסטיבל יזם צוות "קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית" חידוש בדמות שיתוף פעולה מקורי עם המכללה האקדמית ספיר. בהשראת פסטיבל "אורך הגל" של רדיו ברסט בצרפת, מציע הפסטיבל, לראשונה בישראל, השמעה של 3 הסכתים מקוריים שנוצרו על-ידי סטודנטים מהמכללה האקדמית ספיר. כל הסכת בן כעשרים דקות יעסוק בנושא בעל היבט חברתי מייצג של החברה הישראלית. חווית ההסכת הזאת תלווה בתרגום צרפתי. הזדמנות ייחודית לשמוע ולחוות את החברה הישראלית והקשריה המרתקים. אירוע ההסכת יתקיים במהלך ערב אחד בלבד, ב-14 באוגוסט 2022 בשעה 19:00, וההשתתפות כרוכה בהרשמה מראש.
"קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית" – מס' 6 הוא פסטיבל של סרטים ישראלים ביוזמת המכון הצרפתי בישראל, בשיתוף קרן רבינוביץ', הקרן הישראלית לקולנוע וסינמטק תל אביב ובתמיכת עיריית תל אביב יפו. מפגש השידור של 3 ההסכתים מאורגן בשיתוף עם המכללה האקדמית ספיר.
מידע כללי
קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית ה-6
מ-12 ביולי עד 21 באוגוסט 2022
פתיחה ביום שלישי ה-12 ביולי בשעה 19:00. ההקרנות תערכנה לאחריה כל ימי ראשון ורביעי בשעה 19:00.
סינמטק תל אביב | רחוב הארבעה 5, תל אביב
סרטים בגרסה מקורית עם כתוביות בצרפתית
הזמנות: www.cinema.co.il
אירוע ההסכת: ב-14 באוגוסט 2022 בשעה 19:00
ההשתתפות כרוכה בהרשמה מראש.
הפודקאסטים בעברית עם כתוביות בצרפתית
תמונת הניצחון – 12/7, 19:00| 31/7, 19:00
אורך 128 , ישראל (2021)
בימוי: אבי נשר
שחקנים: ג'וי ריגר, אמיר חורי, אליאנה תדהר, תום אבני, משי קלינשטיין
שפה: עברית, ערבית, תרגום לעברית וצרפתית
ביום קיץ בהיר, ב-7 ביוני 1948, פסעו סגן אברהם שוורצשטיין וחברת הקיבוץ מירה בן ארי מבין הריסות קיבוץ ניצנים אל עבר עמדות הצבא המצרי הכובש. שלושה קצינים מצרים יצאו אל עבר שני הצעירים הישראלים, כשאליהם נלווה עיתונאי מצרי, שלימים יהפוך לאחד מהאנשים המשפיעים ביותר במצרים הנאצריסטית וצלם יומני קולנוע. לצידו של העיתונאי, עמד צלם קולנוע אשר הנציח באופן דוקומנטרי את המעמד הדרמטי, המצלמה המכוונת אל עבר הנכנעים הייתה אמורה לספק תמונת נצחון לעולם הערבי, אך התפתחות מפתיעה שינתה את מהלכי ההיסטוריה. זהו סיפורם של צעירים, משני הצדדים. צד אחד, מתנדבי חיל ההצלה- שהגיעו לארץ ישראל באמונה מלאה ושלמה, שעליהם להציל את הפלאחים הפלסטינים שנושלו מאדמותיהם. מהצד השני חברי וחברות קיבוץ ניצנים- תוססים, דעתניים, אמיצים, וכחנים, חדורי אמונה בצדקת דרכם, אשר מצאו עצמם במסלול ההתנקשות אשר הכתיבה להם ההיסטוריה.
להזמנת כרטיסים
ויהי בוקר – 17/7, 19:00 | 3/8, 19:00
אורך 101 , ישראל (2021)
בימוי: ערן קולירין
שחקנים: אלכס בכרי, סאלים דאו, ג'ונא סולימאן, איזבל רמדאן
שפה: ערבית, עברית, תרגום לעברית וצרפתית
בדיוק כשחשב שמצא את מקומו בחיים נאלץ סמי, פלסטיני, תושב ואזרח ישראל להתמודד עם זהותו ושיוכו הלאומי כאשר מבלי סיבה נראית לעין מכותר ומוקף חומה הכפר בו גדל. ויהי בוקר הוא סרט על "מצב המצור", מצור שהוא חיצוני ובאותה העת פנימי. סגר נפשו הפרטית של אדם אחד שבנה חומת הגנה סביב לבו וכיצד הולכת חומה זו ומתפרקת כאשר חומה אמיתית ממנה נבנית סביב כפר הולדתו.
להזמנת כרטיסים
הנה אנחנו – 20/7, 19:00 | 21/8, 19:00
אורך 94 , ישראל (2021)
בימוי: ניר ברגמן
שחקנים: שי אביבי, נועם אימבר, סמדר וולפמן, אפרת בן צור
שפה: עברית, תרגום לצרפתית
אהרון (שי אביבי, "החמישייה הקאמרית", "שבוע ויום") מקדיש את חייו לטיפול בבנו אורי (נועם אימבר, "המפקדת"). השניים חיים יחד בשלווה ובהרמוניה, רחוקים מכולם, כשאהרון עושה הכל כדי לגונן על אורי, נער בעל צרכים מיוחדים, מפני העולם שבחוץ. אבל כעת, כשאורי מתבגר, נראה שהגיע הגיל שבו כדאי שיעבור לגור בסביבה המתאימה לאנשים עם צרכים דומים לשלו. כשהם בדרכם למקום שיהיה ביתו החדש של אורי, אהרון מרגיש שאורי אינו מוכן לפרידה והשניים משנים כיוון ויוצאים למסע ברחבי הארץ- מסע שישנה את חיי שניהם, ויביא את אהרון להכיר טוב יותר את בנו ואת עצמו…
"הנה אנחנו" הוא סרטו החדש של ניר ברגמן ("כנפיים שבורות", "הדקדוק הפנימי"), אחד היוצרים המוערכים בארץ, על פי תסריט של דנה אידיסיס יוצרת "על הספקטרום" המופתית. סיפור על אב ובנו, על הורות ועל הקושי להבין מתי צריך לשחרר, גם כשהגיע הזמן… בכיכובם של השחקן העולה נועם אימבר ושל שי אביבי בתפקיד מרגש, נוגע ללב ומלא חסד. הסרט נבחר להשתתף בפסטיבל קאן היוקרתי וזכה בארבעה פרסי אופיר: לבמאי, לתסריט, ולשחקנים הטובים ביותר.
להזמנת כרטיסים
ריימונד אל בידאוויה – 24/7, 19:00 | 17/8, 19:00
אורך 77 , ישראל (2020)
בימוי: יעל אבקסיס
שפה: עברית, צרפתית, מרוקאית, תרגום לעברית וצרפתית
ריימונד – דיווה, השראה, מלכה, חידה, ניצולה, אלמנה, אישה ואמא. יעל אבקסיס, חמושה במצלמה, ליוותה את אמה אל תוך עולמה, עולם שהיה זר לה עד כה. "את יודעת, בתי, מרוקו היא תרפיה", היא אומרת, ולראשונה הן יוצאות יחד למסע: מילדות במלאח בקזבלנקה דרך חולות אשדוד ובחזרה למרוקו, שם הפכה האם ל"ריימונד אל בידאוויה", מאגדות הזמר המרוקאי בעולם. מסע בו מגלה הבת אישה שמבטאת במודעות חדה ומזוקקת את חולשותיה ואת מורכבות בחירותיה, גם כשהן מתהפכות, שזורות זו בזו בכבלים של אשמה, הערצה, כאב ומעל הכל – מוזיקה ואהבה אינסופיות.
להזמנת כרטיסים
אגדת חורבן – 27/7, 19:00 | 7/8, 19:00
אורך 93 , ישראל (2021)
בימוי: גידי דר
שחקנים: שולי רנד, זאב רווח, מוני מושונוב, עמוס תמם, יעל אבקסיס, יגאל נאור
שפה: עברית, תרגום לצרפתית
מועמד לפרס אופיר בקטגוריית הסרט הטוב ביותר.
סיפור מלפני 2000 שנה שמתחבר למציאות חיינו.
"אגדת חורבן", סרטו החדש של גידי דר ("האושפיזין") הוא אפוס קולנועי יוצא דופן המורכב מלמעלה מ- 1500 ציורים של האומנים דוד פולונסקי ("ואלס עם באשיר") ומיכאל פאוסט, ומשוחק בקולותיהם של שולי רנד, זאב רווח, מוני מושונוב, עמוס תמם, יעל אבקסיס ויגאל נאור. "אגדת חורבן" מביא בפעם הראשונה לקולנוע את אחד הסיפורים הגדולים בהיסטוריה – סיפור המרד היהודי ברומא שהידרדר למלחמת אחים והוביל לחורבן בית המקדש השני. הסרט מסופר מנקודת מבטו של בן בטיח, דמות שמקורותיה באגדות החורבן שבתלמוד. בן בטיח הופך מצעיר תמים ורך מזג לאחד ממנהיגי הקנאים. השאיפה לצדק ולחירות דוחפת אותו למעשים קיצוניים שישפיעו על גורל העם היהודי עד ימינו.
להזמנת כרטיסים
מידע כללי
קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית ה-6
מ-12 ביולי עד 21 באוגוסט 2022
פתיחה ביום שלישי ה-12 ביולי בשעה 19:00. ההקרנות תערכנה לאחריה כל ימי ראשון ורביעי בשעה 19:00.
סינמטק תל אביב | רחוב הארבעה 5, תל אביב
סרטים בגרסה מקורית עם כתוביות בצרפתית
קיץ של קולנוע ישראלי – בצרפתית ה-6
מ-12 ביולי עד 21 באוגוסט 2022
פתיחה ביום שלישי ה-12 ביולי בשעה 19:00. ההקרנות תערכנה לאחריה כל ימי ראשון ורביעי בשעה 19:00.
סינמטק תל אביב | רחוב הארבעה 5, תל אביב
סרטים בגרסה מקורית עם כתוביות בצרפתית
פודקאסט 1 | נעשה ונשמע- דת ואקדמיה
A podcast that explores how religion connects and sometimes conflicts with a variety of topics in life. And this time – religion and academia. How do religious students deal with the attempt to challenge everything they perceive to be true, what is the limit of good taste in an art class and what can academia learn and more can learn from the world of religion?
היוצרים: אפרת גואטה, שיראל שארף, יקיר כהן | משתתפים: ד"ר הגר להב , ד"ר נעמי מאירי-דן, ד"ר רבקה נריה בן-שחר, אריאל שארף, רוני רהב קינדלר | מופיעים בקולאז קולות: עידו אריאל, עומר סתוי, גלי יצחקי
פודקאסט 2 | זום אין Zoom- In
פודקאסט המתמקד בנושא בניית זהות אישית. כל פרק בו מתמקד בדמות אחרת המתארת שלבים בחייה ומסבירה על האופן בו התרחשויות מסויימות ייצרו בקרבה את הזהות שמתארת אותה.
היוצרים: לילך ביטון, אורי עוז, נועם טדגי
זום אין פרק 1
בפרק הראשון מתמקד בסיפורו של עופר ארז. עופר הוא אדם שנולד כאישה ובחר לשנות את מינו ולחיות את חייו כגבר. עופר מציג את התחושות, החששות והדילמות שמגיעות יחד עם תהליך שינוי שכזה, הוא מנסה לתאר את התחושות והמחשבות שלו כילד בגוף של ילדה וממשיך בתיאור ההתרחשויות שהובילו אותו לגלות את האפשרות לשנות את מינו, את תהליך השינוי והחיים הבוגרים כוללים תיכון, צבא, זוגיות ועבודה.
זום אין – פרק 2
בפרק השני מתמקד בסיפורה של בחורה בשם סונדוס סרעיה, בחורה ערביה ישראלית שמציגה את הדילמה שהיא חווה- לחיות כערביה לצד יהודים בישראל ואת תחושת השייכות וחוסר השייכות שלה לחברה הישראלית. סונדוס מתארת את הקונפליקט הישראלי ערבי שמתחולל בסביבתה מנקודת מבטה ובעיקר מתוך ליבה.
מידע כללי
אירוע ההסכת יתקיים במהלך ערב אחד בלבד, ב-14 באוגוסט 2022 בשעה 19:00, וההשתתפות כרוכה בהרשמה מראש.
הפודקאסטים בעברית עם כתוביות בצרפתית